De Zeeuwse transportonderneming GBosman Nisse heeft vijf van haar trekkers vervangen door nieuwe Volvo FH Globetrotters. Bij de configuratie waren de belangrijkste uitgangspunten een laag eigen gewicht, maximaal uitnutbare asgewichten en een gunstige TCO. De trekkers bieden 200 kilo extra laadvermogen aan de specialist in het transport van losgestorte goederen. Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Goes leverde de voertuigen.

Vier Volvo FH-trekkers hebben een verlengd chassis met naar voren geplaatste koppelschotel. Hierdoor wordt de 8-tons vooras optimaal benut bij het transport van losgestorte goederen in 90-kuubs walking-floor trailers. De vijfde Volvo FH, met standaard chassislengte en 9-tons vooras, wordt ingezet met kippers en kortere walking-floors. GBosman voorzag de trekkers in eigen huis van de benodigde hydraulische systemen voor het lossen van de opleggers.

Euro 6 stap C

Bluekens Truck en Bus realiseerde 200 kilo besparing op het leeggewicht van de trekkers door deze uit te laten rusten met lichtgewicht componenten zoals aluminium luchtketels en beugels en luchtgeveerde cabines. Ook Volvo Trucks’ Euro 6 step C-motor met commonrail injectiesysteem is lichter van gewicht dan zijn voorganger. De Volvo FH-trekkers worden aangedreven met 500 pk motorvermogen met een snelle eindoverbrenging. Samen met de Volvo I-Shift met Long Haul-software resulteert dit in een laag en zuinig toerental op kruissnelheid.

Driver Coaching

“Volvo Trucks levert een goed concept”, verklaart directeur Giljo Bosman zijn keuze. “We hebben gekeken naar het hele plaatje: de techniek, aanschaf- en restwaarde, maar ook onderhoud en uiteraard het brandstofverbruik van de trucks. Bluekens Truck en Bus begeleidt onze chauffeurs om het maximale uit elke tank te halen.”

De trainingscoördinator van Bluekens Truck en Bus monitort het rijgedrag en het daaraan gekoppelde verbruik door middel van Dynafleet met Driver Coaching en bespreekt verbetermogelijkheden met de betreffende chauffeurs. Zij krijgen via dit systeem ook rechtstreeks feedback tijdens de ritten.

GBosman Nisse

Familiebedrijf GBosman in Nisse werd in 1924 opgericht. Vandaag de dag verzorgt de transporteur het nationaal en internationaal transport van losgestorte goederen voor de agrarische sector, zoals grondstoffen voor veevoeders, seizoensgebonden landbouwproducten en meststoffen. Het bedrijf heeft een modern wagenpark van 65 eenheden en is GMP+-gecertificeerd. Flexibiliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn als kernbegrippen ingebed in de bedrijfsvoering. bosman-570x380.jpg