Erik Tax: ‘Heel erg blij met de nieuwe Volvo FH’

Transportbedrijf Erik Tax uit Zundert is een allround transporteur. De onderneming van directeur/eigenaar Erik Tax heeft recent een nieuwe Volvo FH 460 4x2 Euro 6 trekker aangeschaft.

Erik Tax is directeur van de onderneming die in 1992 is gestart: “Ons bedrijf is vooral actief in Nederland en België. In principe hebben we een oplossing voor elke transportvraagstuk, maar we zijn gespecialiseerd in het vervoer van bomen en planten. De nieuw aangeschafte Volvo FH zal ook voor deze werkzaamheden worden ingezet. We hebben bewust gekozen voor Euro 6, het sluit aan bij onze inspanningen om duurzaam te ondernemen en we voldoen aan de laatste milieueisen met betrekking tot CO2-uitstoot. We zijn met deze truck klaar voor de toekomst, Volvo zet met de FH een nieuwe norm in de transportwereld.”

Ontspannen werken

De nieuwe Volvo FH is ter vervanging in het wagenpark en voorzien van verschillende opties, zoals I-Shift, de automatisch schakelende versnellingsbak, Adaptive Cruise Control (ACC) en Forward Collission Warning met Emergency Brake. “We hebben ook nadrukkelijk gekeken naar wat de nieuwe truck betekent voor de chauffeur. Hij moet zijn werk zo ontspannen mogelijk kunnen verrichten. De aangeschafte Volvo FH heeft een Globetrotter-cabine. Ik kan zeggen dat mijn chauffeurs heel erg blij zijn met de cabine. Het zicht is door de vergrote cabine heel erg verbeterd, vooral aan de rechterkant is er een enorm verschil met het vorige model.”

Voor de levering van de nieuwe Volvo FH is Erik Tax bijna als vanzelfsprekend uitgekomen bij Bluekens Truck en Bus. Erik Tax: “Bij hen heerst dezelfde mentaliteit van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. De service is van een hoog niveau en ze streven er altijd naar de truck zo min mogelijk in de garage te hebben staan, zodat wij bomen en planten kunnen blijven transporteren.” erik_tax_01.jpg