Met een gerust hart overschakelen op elektrische trucks? U vindt hier 7 belangrijke punten die u kunt meenemen voordat u de beslissing neemt. Ze zijn op basis van praktijkervaringen opgesteld door de experts van Renault Trucks.

1. Check of elektrisch rijden bij uw bedrijf past

Er zijn veel vragen te beantwoorden voordat u de overstap naar elektrische vrachtwagens maakt, zoals:

  • Welke afstand leggen uw voertuigen op een dag af?
  • Komen ze aan het eind van de dag terug naar het depot?
  • Welke toegangsbeperkingen in stadscentra komt u tegen?
  • Vinden uw leveringen overdag of 's nachts plaats?
  • Zijn er overheidssubsidies beschikbaar?

Een expert van Bluekens Truck en Bus  kan u helpen om alles door te nemen. Op basis daarvan krijgt u advies over de elektrische vrachtwagen die het best bij uw behoeften past.

2. Kies de JUISTE elektrische vrachtwagen

U heeft de keuze uit verschillende soorten elektrische vrachtwagens, maar wat is de beste truck? Dat is afhankelijk van allerlei factoren, zoals de lading, het gewicht, de routes die u rijdt, de weersomstandigheden, de vereiste actieradius, de oplaadtijd van de batterij en de Total Cost of Ownership (TCO). Wij helpen u graag om de beste truck te specificeren voor uw toepassing.

3. Kies de beste FINANCIERING en maak gebruik van SUBSIDIE

Het is duidelijk dat een elektrische vrachtwagen een investering vergt. Maar het goede nieuws is dat de impact gecompenseerd kan worden door een passende financieringsvorm te gebruiken: standaardlening, leasing/leaseaankoop (LOA), financiële leasing, enz. Bovendien komt u in aanmerking voor overheidssubsidies.

4. Onderzoek wat bij u past: Snellader of gewone laadpaal?

Elektrische vrachtwagens van Renault Trucks kunnen heel eenvoudig opgeladen worden via een gewoon stopcontact (de Renault Trucks Master Z.E.) of een driefasig industrieel stopcontact (voor de D Z.E. en D Wide Z.E.). Opladen duurt tussen de zes en twaalf uur en met een snellaadstation minder dan twee uur.

Een oplaadpunt kunt u op uw eigen terrein laten installeren door een van onze erkende elektrotechnische partners. Alle elektrische Renault-trucks zijn ook volledig compatibel met openbare laadstations.

5. Help uw bestuurders om zich aan te passen aan elektrische vrachtwagens

Het besturen van een elektrische vrachtwagen is meestal geen probleem voor chauffeurs. Uiteraard staan onze deskundige trainers ter beschikking om ondersteuning te bieden op het gebied van zuinige rijtechnieken om de actieradius van de batterij te optimaliseren (zoals: voorzichtig optrekken en regeneratief remmen).

6. Denk na over de uitrusting van uw elektrische vrachtwagen

Koeling, een kraan of een vuilniswagen? Afhankelijk van het gebruik van uw vrachtwagen, levert Renault Trucks de cabine en het chassis zodat de uitrusting en de accessoires die u nodig hebt eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. Wij helpen u, in samenwerking met onze partners, om de juiste truck samen te stellen.

7. Haal de maximale levensduur uit uw batterijen en accupakket

Elke elektrische vrachtwagen moet vol vermogen leveren, ongeacht de leeftijd van de batterijen. Daarom garandeert Renault Trucks dat de batterijen van de voertuigen tot 80% van de energiecapaciteit behouden (voor de gamma's D Z.E. en D Wide Z.E.) gedurende de volledige duur van het contract.

Bluekens-truck-en-bus-Renault-D-ZE-in-de-stad-2
Bluekens-truck-en-bus-Renault-D-ZE-oplader
Bluekens-truck-en-bus-Renault-D-wide-ZE-header
Buekens-Renault-trucks-d-ze002

Meer weten over de mogelijkheden van elektrische Renault vrachtwagens?

Neem contact met mij op, ik beantwoord graag al uw vragen.