Drie serviceteams van Bluekens Truck en Bus in de top 5 van Nederland

Kennis, vaardigheden en samenwerking verbeteren, dat is waar het om draait in de VISTA-competitie. Al vele jaren doet Bluekens Truck en Bus mee aan deze competitie waarbij service collega’s strijden om de Volvo International Service Training Award (VISTA). Afgelopen vrijdag werd de puntenstand van 2019-2020, waarmee de competitie is afgesloten, bekendgemaakt. Het resultaat: drie teams van Bluekens horen bij de beste 5 van Nederland!

In verband met het Corona-virus werd de competitie helaas vroegtijdig beëindigd. Daarom werd de uitslag op basis van de laatste tussenstand bekendgemaakt. Twee serviceteams van Bluekens Truck en Bus Oosterhout en Bluekens Truck en Bus Breda behaalden de gedeelde eerste plaats. Een ander team van vestiging Breda behaalde de 5e plaats, op de voet gevolgd door een team van vestiging Middelharnis op de 6e plek.

Uitbreiding van kennis en vaardigheden

VISTA, georganiseerd door Volvo Trucks, is de grootste competitie voor After Market personeel, wereldwijd. Het doel van de wedstrijd is het ontwikkelen en verbeteren van de kennis en vaardigheden van Volvo-werknemers. Voor VISTA worden teams van drie à vier collega’s gevormd. In de eerste ronde beantwoorden de teams vanuit hun eigen vestiging een dertigtal theoretische meerkeuzevragen. Daarna volgen pitstoprondes waarin de teams in 20 minuten zo snel mogelijk 10 vragen moeten beantwoorden. De snelheid is belangrijk, want bij een gelijke stand wint het team met de snelste tijd. Omdat aan deze rondes ook e-learnings verbonden zijn op het gebied van aftersales en techniek blijven de collega’s steeds up to date. In juni zou de semi-finale hebben plaatsgevonden in Gotenburg, helaas gaat dit nu niet door, maar het resultaat is voor de teams van Bluekens Truck en Bus een inspiratie om in 2021 extra gemotiveerd te strijden voor een finaleplaats in Zweden.

Eerdere deelname

Al in 1957 begon Volvo met de VISTA, toen nog alleen in Zweden, maar dat groeide uit tot een internationaal evenement. Iedereen die aan Volvo Trucks of Volvo Bussen service verleent, kan deelnemen. Vanuit Bluekens Truck en Bus doen elk jaar meerdere teams mee aan de competitie om de beste van de wereld te worden. De resultaten zijn keer op keer uitmuntend, in 2017-2018 behaalden twee teams de halve finale en in 2015-2016 werd een van de teams zelfs derde van de wereld!

BlueCare: ontzorgen

Bluekens Truck en Bus er trots op dat de servicecollega’s elk jaar weer enthousiast meedoen aan VISTA. Met deze gedrevenheid tillen zij de werkplaatsservice van Bluekens Truck en Bus naar een nog hoger niveau. Het sluit volledig aan op de ‘BlueCare’ gedachte: Bluekens Truck en Bus wil haar klanten de beste service verlenen en hen volledig ontzorgen, zodat zij zich kunnen richten op hun core business.

Meer weten over BlueCare?

Neem contact op met Aftersalesmanager Rudi van Putten via 088-0069880, hij vertelt u er graag meer over!

bluekens-vista-570.jpg