" target="_blank">Ryano Logistics, gevestigd in Klundert, heeft onlangs twee Volvo FH low-deck trekkers en een bijzondere Volvo FH 8x2 Tridem bakwagen in gebruik genomen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer ">Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

Ryano is gespecialiseerd in logistieke oplossingen voor weg- en exceptioneel transport en bedient in feite een wereldwijde markt met exceptionele logistieke oplossingen. Daarin wordt gekozen voor verschillende modaliteiten: wegtransport, zeevracht of luchtvracht. Activiteiten van het bedrijf zijn onder meer machinevervoer en het transport van stroomaggregaten.

Rens Baas: “We willen het beste resultaat voor onze klant. We zoeken steeds naar nieuwe concepten voor de volledige supply chain van onze opdrachtgevers. Zowel in vormen van (exceptioneel) transport, als wel project forwarding en project logistiek, altijd klant specifiek. De ">Volvo FH 460 8x2 Tridem zijlader is een goed voorbeeld. Feitelijk is het een combinatie tussen een zijlader en een autolaadkraan. Achter de cabine is een 50 ton/meter autolaadkraan opgebouwd en aan de achterzijde van de truck een zijlaadarm. Het concept is op de praktijk gestoeld. Met een zijlaadsysteem ben je feitelijk te beperkt in ons werk, door een kraan toe te voegen kunnen we multifunctioneel opereren. We kunnen tot slot ook de zijlaadarm verwijderen als we meer laadlengte nodig hebben.”

Wendbaar

De Volvo FH 460 8x2 bakwagen is voorzien van een 10-tons vooras, een stuurbare en hefbare voorloopas en een eveneens stuurbare en hefbare naloopas. “Wat ons betreft de ideale combinatie. Vooral de " target="_blank">aslastverdeling is optimaal. Zo kunnen we ook achter een aggregaat laden. De truck is compact en zeer wendbaar. Bovendien is de bakwagen ADR en VLG gekeurd en ook is het samenspel tussen autolaadkraan en zijlaadarm TüV-gecertificeerd. ”

I-See en I-ParkCool

Het totale wagenpark van Ryano bestaat uit 18 trekkende eenheden. Daarnaast zijn er nog zes vaste charters. De twee Volvo FH 460 4x2 Globetrotter XL trekkers zijn ter vervanging binnen het wagenpark. “De trekkers zijn uitgerust volgens onze standaardisatie voor het internationale werk. Dat betekent dat ze voorzien zijn van alle veiligheidsopties en ook bijvoorbeeld " target="_blank">Volvo I-See. Wij merken in de praktijk dat deze techniek helpt bij het besparen van brandstof. Ook zijn beide trekkers uitgerust met ">I-ParkCool. Voor onze chauffeurs blijkt dat erg comfortabel te zijn. Onze medewerkers vormen het meest waardevolle onderdeel van de organisatie, je moet er dus voor zorgen dat zij het juiste gereedschap hebben.” 

  615_2014_Ryano_Klundert_001.jpg