Komt u in Frankrijk met uw truck, bestelwagen of touringcar? Let dan goed op. Vanaf 1 januari 2021 is dodehoeksignalering in Frankrijk verplicht. De verplichting geldt voor alle voertuigen met een GVW boven de 3,5 ton.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle zware voertuigen die in Frankrijk rijden een dodehoekwaarschuwing hebben die zichtbaar is aan de zijkanten en achterkant van het voertuig. Deze verplichting geldt voor zware voertuigen met een toegestaan ​​totaalgewicht van meer dan 3,5 ton. Frankrijk stelt dit verplicht om kwetsbare medeweggebruikers te waarschuwen voor de gevaren van de dode hoek.

Hoe voldoe ik aan de eisen die Frankrijk stelt?

Frankrijk hanteert het komende jaar een overgangsperiode. De komende 12 maanden zijn alle dodehoekstickers die aangeven waar de dode hoek zich bevindt voldoende. Na deze periode moet de dodehoeksignalering voldoen aan de eisen die Frankrijk stelt ten aanzien van de positionering, afmetingen en kleurstelling. De stickers moeten dan zichtbaar zijn op specifieke plekken aan de linker- en rechterzijde en achterkant van een voertuig. Ook getrokken materieel moet zijn voorzien van dodehoekstickers.  

Waar kan ik de stickers kopen?

De specifieke Franse dodehoekstickers zijn het komende jaar dus nog niet verplicht. Er geldt een overgangsperiode van twaalf maanden waar ook andere stickers en waarschuwingen zijn toegestaan. Wilt u de stickers die Frankrijk verplicht stelt alvast bestellen? Dat kan hier. U mag deze stickers zelf opplakken, maar dat kunnen wij ook voor u doen. In de video kunt u exact zien waar de stickers opgeplakt moeten worden. 

Hulp nodig?

Meer weten? Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op