Met de introductie van Euro 6 is het gebruik van de juiste motorolie belangrijker dan ooit tevoren. Dat werpt natuurlijk onherroepelijk de vraag op: wat is dan de juiste keuze? Volvo Trucks beveelt VDS-4 10W-30 olie aan.
 
Naast de smerende eigenschappen speelt de motorolie tevens een belangrijke rol in het behalen van de Euro 6-norm, de duurzaamheidsdoelstelling (motoren worden thermisch meer belast) en de brandstofverbruikeisen. Vooral de gecompliceerde uitlaatgas-nabehandelingssystemen – zoals: SCR-systemen, oxidatiekatalysatoren en roetfilters – stellen hoge eisen aan het SAPS-gehalte (Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur) en maken het gebruik van zogeheten Low SAPS-motorolie noodzakelijk.  
 
De voorkeur van Volvo in het gebruik en belang van deze Low SAPS- brandstof besparende motorolie, is reeds met de Euro 5 ingezet. Sinds medio 2009 worden de motoren al standaard af fabriek afgevuld met VDS-4 10W-30 (Fuel Eco motorolie).


De VDS-4 10W-30 voldoet zowel aan de Low SAPS als brandstofbesparende eis en wordt dan ook van harte aanbevolen door Volvo; nu en in de nabije toekomst. Daar komt bovendien nog als groot voordeel bij dat deze olie ‘backwards compatible’ is, wat wil zeggen dat het product ook toepasbaar is voor oudere generatie Volvo-motoren.     

1650266_E-letter_Q4_Bluekens_3.jpg