Heeft u een bedrijfswagen? Dan is 1 januari 2025 een datum om te onthouden. Vanaf die dag moet u namelijk BPM (‘aanschafbelasting’) betalen als u een nieuwe bedrijfswagen koopt die rijdt op diesel, benzine of gas. De huidige BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens verdwijnt dan. Welke financiële gevolgen heeft dit voor uw bedrijf? We maken dat graag inzichtelijk met een BPM-berekening.

Wat betekent BPM?

Wat is BPM? BPM betekent ‘Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen’. Bij aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen betaalt u nu geen BPM. Dit verandert vanaf 1 januari 2025. Vanaf dan betaalt u BPM bij aanschaf van elke nieuwe bestelauto die rijdt op diesel, benzine of gas.

Bluekens-Renault-Master-Red-Edition-041

Een BPM-calculatie: hoeveel duurder wordt een bedrijfswagen?

De hoogte van de BPM is afhankelijk van de CO2-uitstoot van een bedrijfswagen. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Hoeveel duurder wordt een bedrijfswagen? Een rekenvoorbeeld op basis van een BPM-calculatie:

 

  • Als voorbeeld nemen we een bedrijfswagen met een CO2-uitstoot van 193 gram per kilometer;
  • Het BPM-tarief voor bedrijfswagens bedraagt €66,91 per gram CO2-uitstoot;
  • De BPM bedraagt in dit geval 193 x €66,91 = €12.913,63. 

 

Exact dezelfde bedrijfswagen is dus in 2025 bijna 13.000 euro duurder dan in 2024.

Wat betekent dat voor u? Laat een BPM-berekening doen

Is uw bestelwagen binnenkort aan vervanging toe? Of wilt u uw wagenpark uitbreiden? Dan is het verdwijnen van de BPM-vrijstelling iets om rekening mee te houden. Is uw huidige bestelwagen in 2025 (bijna) afgeschreven? Dan is het interessant om alvast in 2024 een nieuwe bestelwagen te kopen zodat u dan nog profiteert van de BPM-vrijstelling. Wilt u een BPM-berekening laten maken voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op. Onze experts maken graag een BPM-calculatie voor u.

Renault Master Red Edition gesloten bestelwagen op de snelweg

Profiteer nu nog van aantrekkelijk BPM-voordeel

Nu een nieuwe bedrijfswagen kopen = geld in uw zak houden. Bluekens Truck en Bus heeft een ruime voorraad Renault Masters en Renault Trafics die direct uit voorraad leverbaar zijn, mét BPM-voordeel. Benieuwd naar uw voordeel?

Check onze BPM voordeel modellen