Bluekens Truck en Bus versterkt zijn specialisme op het gebied van elektrische en emissievrije voertuigen (EV). In Breda opent dit jaar een kenniscentrum waar men terecht kan met vragen over elektrische bedrijfswagens. Het doel is om klanten in alle facetten van elektrisch rijden optimaal te begeleiden.

Duurzame transport en logistiek is al jaren een belangrijke pijler van Bluekens Truck en Bus. Algemeen directeur Jaco Overbeeke: “We beschikken over veel kennis en ervaring over elektrisch aangedreven voertuigen en hebben speciale faciliteiten voor onderhoud aan elektrische bedrijfswagens en bussen. In Oosterhout is een volwaardige elektro-werkplaats gevestigd. Onze opgeleide EV-technici beschikken daar over alle faciliteiten om te werken aan elektrische voertuigen.”

Binnenkort in Breda: Kenniscentrum EV

Ook in de nieuwe werkplaats van Breda vinden steeds meer werkzaamheden plaats aan elektrische voertuigen van diverse merken, zoals Renault en BD. Bovendien wordt er, in de vorig jaar opgeleverde aanbouw, dagelijks gewerkt aan elektrische OV-bussen van onder andere Volvo en BYD. De Bus-afdeling voert hier Pre-Delivery Inspectie (PDI) projecten uit en doet er modificaties aan onder andere (elektrische) OV-bussen. Aan de overkant van deze vestiging aan de Tinstraat wordt dit jaar een kenniscentrum speciaal voor EV geopend. Bezoekers kunnen zich in het kenniscentrum door specialisten laten informeren over alle ins en outs van zero-emissie logistiek. Welke kansen bieden elektrische voertuigen? Is het iets voor uw bedrijf? Hoe werkt het? EV-experts beantwoorden alle vragen en laten de mogelijkheden zien. Ook kunnen bezoekers elektrisch rijden in de praktijk ervaren tijdens een proefrit.

Past een EV bij uw bedrijf?

De vraag naar elektrische en emissievrije voertuigen neemt toe. Steeds meer bedrijven en gemeenten kiezen voor elektrisch. Het vraagt een andere benadering dan een bedrijfswagen op diesel en bovendien zijn er interessante mogelijkheden die de investering aantrekkelijker maken. Om goed advies op maat te kunnen bieden, over de voertuigen, geldende subsidies en bijvoorbeeld laadinrichtingen, is vanaf nu een gecertificeerd EV Expert vast onderdeel van het bedrijfswagenteam. Daarmee is de kennis geborgd en kunnen klanten rekenen op een gedegen advies en optimale begeleiding in de stap naar elektrisch.

Meer weten?

Neem contact op met Bluekens Truck en Bus
 

pb-bluekens-ev-570.jpg