Bluekens Truck en Bus Oosterhout heeft de beste praktijkopleider 2019 van Noord-Brabant in huis

Werner Mathijssen, praktijkopleider bij Bluekens Truck en Bus Oosterhout, werd afgelopen 13 augustus in het zonnetje gezet als beste praktijkopleider voor mbo-studenten in de sector Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem in Noord-Brabant 2019.

Werner ontving deze prijs vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij de opleiding van met name studenten bedrijfsautotechniek binnen Bluekens. 
Werner leidt al jaren mbo-studenten op. Op de werkvloer leren ze praktische en sociale vaardigheden. In samenwerking met de scholen weet Werner de studenten samen met collega-praktijkbegeleiders de juiste competenties bij te brengen. Het Radius College in Breda is erg blij met de inzet van Werner: "Werner doet meer dan alleen het aanleren van het vak. Hij kijkt naar de student als persoon en stimuleert ze om sociale en maatschappelijke ontwikkelingen door te maken tijdens de stage. Daarnaast voegt hij ook inhoudelijk iets toe aan het onderwijs; door als examinator te beoordelen bij de scholen en door actief aanwezig te zijn op de bijeenkomsten van leermeesters en meetings van de Truck Academy."

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Door studenten te helpen opleiden, leveren deze bedrijven een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. 
De verkiezing is uitgeschreven door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Door deze verkiezing vragen SBB en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. 

Op 18 november wordt de 'Dag van het MBO' georganiseerd en kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekend gemaakt. 


 

 

 

DSC02417_Groot.jpg