Het werkplaatsteam van Bluekens Truck en Bus Middelharnis heeft op 8 april in Zweden de halve finale gewonnen van de VISTA 2015-2016, Volvo’s competitie voor aftersales medewerkers. Op 31 mei strijdt het vierkoppige team ‘de Fietsemakers’ tegen 32 teams uit andere landen om de wereldtitel van de Volvo International Service Training Award in Göteborg.

VISTA is de grootste competitie voor werkplaatspersoneel - wereldwijd doen er ruim 18.500 teams mee. Vanuit Nederland dongen dit jaar 473 deelnemers verspreid over 124 teams mee naar een plaats in de halve finale. Tijdens de kwalificatierondes, die de teams in hun eigen werkplaats volbrengen, werd de theoretische kennis van de deelnemers op de proef gesteld. De beste zes teams van Nederland mochten door naar de halve finale voor teams uit West-Europa.

Drie teams in de top 5

In totaal reisden drie teams van Bluekens Truck en Bus af naar het Zweedse Göteborg, te weten van de vestigingen Breda, Oosterhout en Middelharnis. Zij streden tegen elkaar en drie andere Nederlandse teams. De competitie, die bestond uit zes ingewikkelde praktijkopdrachten die in vier uur voltooid moesten worden, werd gewonnen door ‘De Fietsemakers’, het team van Bluekens Truck en Bus Middelharnis. De naam van de finalisten verwijst naar de beginjaren van Bluekens in Chaam, toen er in het familiebedrijf nog fietsen gerepareerd werden.

Veel animo

‘De Fietsemakers’ wonnen tijdens de VISTA 2012/2013 ook al de halve finale. Teamcaptain Richard Broeders, Servicemanager Middelharnis, en magazijnchef Marco Verkerke waren destijds ook van de partij. Het team bestond vorige week verder uit voorman Gert-Jan van der Wende en trucktechnicus Hank Kooijman. Richard Broeders: “Het is zaak om een sterk en divers team samen te stellen omdat je niet weet wat voor opdrachten je gaat krijgen. Een truck is zo veelzijdig, je hebt heel brede kennis nodig om goed te scoren. Er was veel animo bij onze collega’s, niet voor niets kwam Bluekens Truck en Bus al met drie teams in de halve finale terecht.” middelharnis-beste-werkplaatsteam-lijstafb.jpg