Pascal Mulder, Busmonteur bij Bluekens Truck en Bus, is dé ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’. Hij won deze prestigieuze titel onlangs tijdens de automotive vakbeurs Auto Prof 2023.

Wat zijn de AMT Awards?

De AMT Awards zet (bedrijfs)autotechnici in de spotlights. Meer dan 3500 (bedrijfs)autotechnici streden in verschillende categorieën om de titels. Tijdens de vakbeurs Auto Prof 2023 werden de winnaars bekendgemaakt. In de categorie ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’ pakte Pascal Mulder de winst.

Pascal, van harte gefeliciteerd! Wat heb je moeten doen om de titel te winnen?

“Het begon met een online kennistest, waar je tien technische vragen moet beantwoorden. De best scorende technici gingen door naar de halve finale. Toen moest ik vier praktijkopdrachten doen en plaatste ik me voor de finale. In de finale nam ik het op tegen een andere student. We moesten vijf theorievragen beantwoorden en uiteindelijk won ik.”

Wat doe je bij Bluekens Truck en Bus?

“Ik werk nu ruim 4,5 jaar in de buswerkplaats in Breda. Hier voer ik onderhoud en reparaties uit aan OV-bussen en touringcars. Ook stel ik diagnoses. Bij Bluekens kan ik werken combineren met een opleiding bij Curio. Eerst heb ik de BBL-opleiding tot Eerste Bedrijfsautotechnicus gedaan en nu ben ik bezig met de BBL-opleiding tot Technisch Specialist. Elke maandagmiddag en -avond ga ik naar school en de rest van de week werk ik bij Bluekens.”

Wat vind je leuk in je werk?

“Werken met bussen past perfect bij mij. Het werk is heel divers. Dat varieert van het vervangen van een kapotte zitting tot het oplossen van een complexe storing. Soms ben je wel even bezig om de oorzaak van de storing te vinden en op te lossen. Als dat dan lukt, geeft dat veel voldoening. Je ziet steeds meer een mix van diesel en elektrisch in de werkplaats. Dat vind ik heel interessant. Elektrisch vraagt een iets andere werkwijze en je moet iets anders denken. De komende jaren komen er steeds meer elektrische voertuigen en dat maakt het vak extra boeiend.”

Meer weten over werken en leren bij Bluekens Truck en Bus?

Lees alles over een leerwerktraject
Bluekens-Truck-en-Bus-Interview-Pascal-3
Bluekens-Truck-en-Bus-Interview-Pascal-1
Bluekens-Truck-en-Bus-Interview-Pascal-2