Hoe is het om in de techniek te werken en ‘baas’ van Bluekens Truck en Bus te zijn? Frederieke (13) ging in het kader van JINC Baas van Morgen een dag op pad met Jaco Overbeeke, algemeen directeur van Bluekens Truck en Bus. “Het was heel interessant om in een truckwerkplaats te kijken.”

Wat is JINC Baas van Morgen?

Non-profitorganisatie JINC zet zich in om kinderen op weg te helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt. Bluekens Truck en Bus steunt dit doel van harte en is officieel partner van JINC. Baas van Morgen is een van de projecten van JINC. Daarbij staan directeuren van allerlei bedrijven hun stoel één dag af aan een leerling van de basisschool of het vmbo/mavo. Frederieke, mavo 2 leerling op middelbare school Tessenderlandt in Breda, ging een dag mee met onze directeur Jaco Overbeeke.

Waarom heb je voor Bluekens gekozen?

Frederieke: “Ik wilde deze dag graag iets met techniek doen. Ik weet nog niet wat ik later wil worden, maar techniek heeft wel mijn interesse. Via school ben ik aan Bluekens Truck en Bus gekoppeld.”

Hoe zag de dag eruit?

Jaco: “Na een gezamenlijk ontbijt met alle deelnemers van JINC Baas van Morgen, zijn we naar onze vestiging in Breda gegaan. Daar heb ik Frederieke een rondleiding gegeven, laten zien wat we doen en heeft ze ook in een truck gezeten. Daarna zijn we naar Middelharnis gegaan om de uitbreiding van onze vestiging te bekijken. Tot slot zijn we met zijn tweeën naar een klant geweest.”

Frederieke, wat vond je het leukste van de dag?

“De rondleiding in de werkplaats vond ik heel interessant. Van tevoren kon ik me eigenlijk geen voorstelling maken van wat er in een truckwerkplaats gedaan wordt. Na vandaag heb ik daar een veel beter beeld van. Het was heel boeiend om te zien wat ze daar doen en hoe ze hier werken.”

Jaco, hoe heb jij de dag ervaren?

Jaco: “Het was een leuke dag. Als Bluekens Truck en Bus willen we graag jongeren enthousiast maken voor techniek en dan is het leuk om iemand een inkijkje te geven in onze wereld. Het zou helemaal mooi zijn als we ook meer vrouwen kunnen interesseren. Daarvoor is het wel belangrijk dat jongeren een goed beeld hebben van wat je bij ons kunt doen en daarom werken we graag mee aan initiatieven waarbij ze een kijkje bij ons nemen.”

Werken & Leren bij Bluekens Truck en Bus

Heb je ook interesse in werken en leren bij Bluekens Truck en Bus? Neem dan eens een kijkje op onze website werkenbijbluekens.nl!

Meer over werken & leren baasvanmorgen