Met de ingebruikname van de 100ste Volvo bereikte Farm Trans Group, gevestigd in Moerdijk, een magische mijlpaal. Het betrof een Volvo FH 460 Globetrotter 4x2 die ingezet wordt voor bulktransport van agrarische producten. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

De Farm Trans Group uit Zevenbergen (Havenschap Moerdijk) is een toonaangevende internationale logistiek dienstverlener met meerdere vestigingen binnen Europa en een wagenpark van ruim tweehonderd trekkende eenheden. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport van organische grondstoffen, geconditioneerd transport en is tevens actief in de short- en deepsea reefer logistiek. Binnen de Farm Trans Group wordt continu gestreefd naar optimalisatie van het wagenpark. {quote}“Met deze truck zetten we weer een stap vooruit. Zo is de Volvo FH voorzien van alle mogelijke veiligheidsopties. Wij willen dat onze mensen veilig kunnen werken en hebben daarnaast zorg voor de andere weggebruikers."{/quote} De nieuwe Volvo FH, onderdeel van een levering van negen Volvo FH-trekkers, is een voorbeeld van het steeds verder optimaliseren van de specificaties om te komen tot de optimale configuratie voor een bepaald inzetgebied. Jan-Marijn Vink, Manager Operations: “Met deze truck zetten we weer een stap vooruit. Zo is de Volvo FH voorzien van alle mogelijke veiligheidsopties. Wij willen dat onze mensen veilig kunnen werken en hebben daarnaast zorg voor de andere weggebruikers. Een voorbeeld is ACC en Forward Collision Warning, maar ook zaken als Lane Keeping Support, Driver Alert Support en Lane Change Support. Een tweede belangrijk aspect is brandstofverbruik. Wij waren één van de eerste bedrijven die met de nieuwe Volvo FH is gaan rijden en kunnen uit ervaring zeggen dat de Volvo FH met Euro 6-motor alle verwachtingen op het gebied van brandstofverbruik heeft overtroffen. De besparingen tot wel 8% hebben we kunnen bereiken door een intensieve samenwerking met Bluekens Truck en Bus. Zo monitoren we alle auto’s en chauffeurs. En met de rijtrainingen die we twee maanden na de afleverinstructie laten geven, halen onze chauffeurs het optimale resultaat uit hun Volvo.”

Volvo Work Remote

“Nieuw is Work Remote. Deze truck zal worden ingezet in het bulktransport van organische grondstoffen en we verwachten veel van dit systeem. Het helpt bij het laden van de onderlosser omdat de chauffeur de truck op afstand kan starten. Daardoor is continu stationair draaien verleden tijd. Een andere maatregel die we hebben genomen is dat we alle denkbare skirts en spoilers hebben laten monteren. Ook daarvan denken we dat die het brandstofverbruik verder zullen terugdringen en dat sluit aan op ons plan om de CO2-uitstoot in drie jaar met 20% terug te dringen.”

{quote}“Uptime is voor ons van groot belang. De organisatie van Bluekens Truck en Bus zorgt ervoor dat we mobiel blijven."{/quote}

Gold Contract zorgt voor service op maat

De nieuwe Volvo FH trekkers zijn voorzien van een Volvo Gold Contract. “Uptime is voor ons van groot belang. De organisatie van Bluekens Truck en Bus zorgt ervoor dat we mobiel blijven. Met het Gold Contract en connectiviteit zullen werkplaatsbezoeken meer en meer pitstops worden. De dealer zal het onderhoudsschema veel meer op maat kunnen aanbieden omdat hij realtime informatie krijgt over de truck en de inzet. Daardoor kan service op maat worden verleend,” besluit Jan-Marijn Vink. farm-trans-group-volvo-fh-globetrotter.jpg