Renault Trucks E-Tech Master chassis cabine_DSV 1
Bluekens-truck-en-bus-star
DSV is een van de grootste transport- en logistieke bedrijven ter wereld. DSV levert ook warehousing oplossingen voor duizenden bedrijven.

Eén van de opdrachtgevers van DSV is SABIC, de grootste petrochemische onderneming van het Midden-Oosten. Op de site in Bergen op Zoom wordt de 100% elektrische Renault Trucks Master ingezet voor het ophalen en bezorgen van pakketten en spare parts. De pakketten worden op één plek verzameld en van daaruit verdeeld. "Het voertuig dat daarvoor gebruik werd, was aan vervanging toe en om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zijn we op zoek gegaan naar een slim en duurzaam alternatief.”

Renault Trucks E-Tech Master chassis cabine DSV 2

Keuze voor de Renault Trucks E-Tech Master

De keus viel op de Renault Trucks E-Tech Master met een Smartbox opbouw en een laadvermogen van 1.152 kg. Alexander van der Plas, Manager Operations Bergen op Zoom & Tholen, vertelt dat alleen Renault Trucks kon beantwoorden aan de wensen van het team dat gebruik maakt van het voertuig. DSV had een aantal specifieke eisen ten aanzien van de inrichting van de Smartbox-opbouw.

“Naast een laadklep met een capaciteit van 500 kg was het een harde eis dat de opbouw boven de wielkasten geplaatst kon worden, zodat er in de laadbak voldoende ruimte is voor het draaien van pallets. In eerste instantie was dit niet beschikbaar in een volledig elektrische versie. Op het moment dat Renault Trucks deze chassis cabine bedrijfswagen kon leveren, was de order binnen een week geplaatst." 

Bekijk de Renault Master
bluekens_renault_master_e-tech_dsv

Actieradius van 100 kilometer

De emissieloze Renault Trucks E-Tech Master is voorzien van een accupakket met een vermogen van 33 kWh en heeft een actieradius van 100 kilometer. Ruim voldoende voor de werkzaamheden waar het voertuig voor wordt ingezet. Voor het opladen wordt gebruik gemaakt van de laadpalen voor elektrische personenwagens op het terrein.

20200625-1294-hr

Advies van Bluekens Truck en Bus

Van der Plas is positief over de samenwerking met Bluekens Truck en Bus. “Het EV-team heeft ons goed geadviseerd en het feit dat Renault Trucks blijft inzetten op de elektrificatie van bedrijfswagens geeft ons het vertrouwen dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Als een van de grootste transport- en logistieke bedrijven ter wereld is DSV voortdurend op zoek naar mogelijkheden om te verduurzamen.”

Renault Trucks E-Tech Master chassis cabine_DSV

Wanneer gaat u voor elektrisch?

Benieuwd hoe u uw wagenpark kunt verduurzamen? Elektrische voertuigen zijn inmiddels een reëel alternatief. Bluekens Truck en Bus heeft al meer dan 10 jaar ervaring met elektrische voertuigen. We hebben alle kennis in huis om al uw vragen over elektrisch rijden te beantwoorden en om u te helpen bij een soepele transitie naar zero emissie transport.

Bekijk onze drive voor zero emissie
Renault Trucks E-Tech Master chassis cabine_DSV_header

DSV

Bluekens-truck-en-bus-location Bergen op Zoom

Met vestigingen in meer dan 90 landen en een internationaal netwerk van partners is DSV sinds de oprichting in 1976 uitgegroeid tot wereldwijde leverancier van transport- en logistieke diensten, die dagelijks supply chain oplossingen levert en beheert voor klanten.

De Nederlandse organisatie is onderverdeeld in de drie divisies Air & Sea, Road en Solutions. DSV werkt actief aan het terugdringen van de impact op het milieu en heeft zich gecommitteerd aan het verlagen van de CO2-uitstoot met 40% voor 2030.

Bluekens-truck-en-bus-Jan_Hagens
Jan Hagens
Verkoopleider Renault Trucks