Zero emission in personenvervoer

Bluekens Bus heeft alle knowhow van zowel elektrische als hybride systemen gebundeld in het Bluekens EV kenniscentrum, daarnaast beschikken wij in Breda en Oosterhout over gespecialiseerde werkplaatsen. 

Onafhankelijk advies over elektrisch rijden

In ons kenniscentrum kunt ervaren wat elektrificatie van het personenvervoer inhoudt. Samen met u kijken we naar inzet, benodigde laadcapaciteit en bijvoorbeeld de ideale rittenplanning. Wij berekenen de TCO en kijken naar – merkonafhankelijk - de beste oplossing in de markt.

615_2014_Werkplaats_hybride_013

Pioniers in elektrische en hybride technologie

Bluekens Bus heeft vanaf 2012 actief geïnvesteerd in kennis over de elektrische en hybride technologie. Onder meer met de ontwikkeling van de Volvo 7700 Zero Emission een stadsbus waarvan we de oorspronkelijke dieselmotor hebben vervangen door elektrische aandrijving. Zorg voor het milieu speelde ook toen al een grote rol in onze visie op het personenvervoer. Inmiddels is de elektrificatie van het personenvervoer niet meer weg te denken en houden we ons bezig met het uitdenken en realiseren van vervoersconcepten voor vandaag en morgen.

Bluekens-BYD

Mobiele service maakt elektrisch rijden aantrekkelijk

Er zijn veel vragen rondom het elektrisch rijden. Een van de belangrijkste is misschien wel hoe het zit met de service. Elektrisch rijden vraagt om een andere aanpak, juist in service. Waar het Bluekens om gaat, is dat u kunt blijven rijden. Met onze On Site Service voeren we daarom ook onderhoud uit op uw locatie.

Bluekens-Bluecare-2020-054

Werken conform NEN3140

Mede door onze pionierende rol heeft Bluekens veel kennis in huis over alle soorten elektrische- en hybride aandrijflijnen. In onze onderhoudswerkplaatsen in Breda en Oosterhut wordt gewerkt volgens NEN3140, de norm die voorziet in de nodige bepalingen voor het werken aan elektrische installaties. Onze gecertificeerde monteurs werken met specialistische, gekeurde apparatuur en gereedschappen en blijven up-to-date van de technische ontwikkeling van High Voltage systemen.

Bluekens-Bluecare-2020-106

Accu-servicecontract

De accu van uw hybride of elektrische bus is ontworpen om vele jaren gebruikt te kunnen worden. Wij bieden een accucontract met prestatiegarantie tegen een vast maandbedrag om kostbare vervanging van de accu te voorkomen.

Bluekens-mobiele-service

Mobiele service

Wij snappen hoe belangrijk mobiliteit voor u is. Ook op het gebied van onderhoud willen we u ontlasten en zorgen voor maximale beschikbaarheid. Zo kunnen we desgewenst service bij u op locatie verzorgen. Onze technici komen dan bij u langs om ter plekke service en onderhoud te verrichten aan uw voertuigen. Dat scheelt u veel tijd: u hoeft met uw voertuigen immers niet naar de werkplaats te komen. Bluekens biedt deze service landelijk aan, dagelijks zijn er drie mobiele werkplaatsen op de weg.

Meer weten over emissievrij personenvervoer?

Joep_van_Eijk_002
Joep van Eijk
Regiomanager After Sales Breda & Bus