Automatische tolregistratie in België en Duitsland

Rijdt u met uw voertuigen in België of Duitsland? Dan moet u op bepaalde trajecten tol betalen. Bluekens Truck en Bus is gecertificeerd voor het inbouwen van de On Board Unit (OBU) voor de tolsystemen in Duitsland en België. Met een OBU verloopt registratie en facturatie geheel automatisch. Bluekens is officieel partner van Toll-Collect.

Bluekens Truck en Bus is uw adres voor:

  • In- en uitbouwen van OBU’s
  • Reparatie en verhelpen van storingen

Voordelen van een door Bluekens Truck en Bus ingebouwde OBU:

  • Inbouw voldoet aan de richtlijnen
  • Geen losse stroomdraden door de cabine
  • Automatische registratie en probleemloze tolverwerking

LKW-Maut: wat zijn de regels?

In Duitsland geldt op autosnelwegen en rijkswegen een tolheffing voor zware bedrijfswagens met een totale massa vanaf 7,5 ton, genaamd LKW Maut. Het Maut-tarief hangt af van de emissieklasse van het voertuig, het aantal assen en het aantal afgelegde kilometers. Een OBU registreert dit automatisch. Voordat een OBU kan worden gebruikt, moeten bedrijf en voertuig(en) geregistreerd zijn bij Toll Collect (uitvoerder van LKW Maut). Zie voor meer informatie en registratie www.toll-collect.de

OBU tolheffing België: wat zijn de regels?

In België moeten vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa van meer dan 3,5 ton tol betalen. Dat geldt ook voor opleggertrekkende voertuigen van categorie N1 met carrosseriecode BC (ongeacht hun gewicht). Al uw voertuigen die in België rijden moeten zijn uitgerust met een OBU. Met dit systeem wordt de tol berekend op basis van het type voertuig, het aantal afgelegde kilometers en het soort weg waarop is gereden. Satellic voert het Belgische tolsysteem uit, inclusief het verstrekken en innemen van OBU-kastjes.

Maak een afspraak! Bluekens Truck en Bus is officieel OBU servicepartner.

Bluekens-Truck-en-Bus-CHRISTIAN-DE-GRAAF
Christian de Graaf
ROO-specialist