Besparen met Bluekens Fuelmanagement

Een van de belangrijkste pijlers van BlueCare is het verlagen van het brandstofverbruik door goed onderhoud, goede afstelling van componenten en door het rijgedrag van de chauffeur en de truck te analyseren, waarna een coaching traject volgt. Deze training telt mee voor Code 95. Een besparing van 5 tot 10% op brandstofverbruik is mogelijk.

Bluekens-Bluecare-2020-023

Uitlijnapparatuur voor alle typen voertuigen

Bluekens Truck en Bus beschikt over Josam I-track uitlijnapparatuur waarmee diagnosticeren van de uitlijning van alle typen voertuigen, van lichte bestelbus tot de grootste LZV-combinatie, snel kan worden uitgevoerd. 
 

En dat is nodig want uit een Europees onderzoek is gebleken dat ruim 60% van alle Europese truckcombinaties rondrijdt met onjuiste wieluitlijning. Vaak veroorzaakt door een combinatie van verschillende factoren zoals het type band, de bandenspanning en uitlijning. In het ergste geval is er sprake van een meerverbruik van brandstof van 15%. De cijfers zijn schokkend, want 80% van de bandenslijtage van de vooras wordt veroorzaakt door de scheefstand van de achteras of door de scheefstand van assen van de oplegger.

Bluekens-Bluecare-2020-029

Bluekens Fuelmanagement

  • Besparingen van 5-10% mogelijk
  • Direct rendement
  • Één aanspreekpunt
  • Coaching en managementondersteuning
  • Analyse van chauffeur en truck
  • Online monitoring

U wilt besparen? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op.

Arjan_Schrauwen_001
Arjan Schrauwen
Verhuurcoördinator