Volvo FMX, FM, FH en FH16: nog meer maatwerk mogelijk

Volvo FMX, FM, FH en FH16: nog meer maatwerk mogelijk

Volvo Trucks levert vanaf nu 10-tons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kan een nog lagere chassishoogte met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met zware autolaadkraan.

Een mooi voorbeeld van deze toepassing is te zien tijdens Transport Compleet in Gorinchem van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 september. “Deze Volvo FH 500 8x2 tridem met drie gestuurde assen en voorzien van Volvo Dynamic Steering is extreem wendbaar en door toepassing van de nieuwe luchtgeveerde 10-tons vooras toch erg laag”, vertelt Jan Schouten, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.

De laadvloerhoogte bedraagt slechts 108 cm en het netto laadvermogen is bijna 13.500kg. De truck is in samenwerking met Hiab voorzien van een X-HIPRO 658EP-6 autolaadkraan met steunpoot aan de voorzijde en een vlakke laadbak volgens het Frame Works concept. Dit concept zorgt voor een extreem korte opbouwtijd van minder dan vier weken.

Enkele en dubbele vooras

De nieuwe 10-tons voorassen zijn luchtgeveerd en als enkele en dubbele vooras leverbaar voor 2 tot en met 5-assige configuraties. Daarnaast beschikken alle chassis met een 10-tons luchtgeveerde vooras standaard over Volvo Dynamic Steering. Dit maakt manoeuvreren zelfs bij de zwaarste belasting eenvoudig.

Nog lagere chassishoogte

Het belangrijkste voordeel is dat de zwaardere autolaadkranen met een nog lagere chassishoogte gerealiseerd kunnen worden. “Wederom een perfect voorbeeld van de uitgebreide mogelijkheden en chassisconfiguraties die Volvo Trucks biedt. We kunnen nu eigenlijk voor iedere toepassing de juiste oplossing leveren”, besluit Jan Schouten.

Volvo Trucks wordt op Transport Compleet Gorinchem onder meer vertegenwoordigd door Bluekens Truck en Bus, samen met Van Dijk Groep en Volvo Group Truck Center. Bezoek ons van 3 tot en met 5 september op stand 102.

Meer weten?