Eerste af fabriek midliftas op X-Low chassis voor Heijboer Transport

Als eerste transportbedrijf van Nederland rijdt Heijboer Transport uit Etten-Leur een Volvo FH X-Low trekker met af fabriek midliftas. De Engeland-specialist heeft voor deze unieke oplossing gekozen om onderweg beter te kunnen inspelen op de wisselende schoteldruk die eigen is aan groupagetransport. Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Breda leverde de primeur.

Volvo Trucks is de eerste truckfabrikant die de midliftas af fabriek op een X-Low chassis aanbiedt. De as heeft een capaciteit van 4,5 ton en is leverbaar voor zowel Volvo FH als Volvo FM-trekkers en bakwagens. Naast snellere levering en het gebruik van uitsluitend originele Volvo-onderdelen, biedt het af fabriek concept van Volvo Trucks een verbeterde bodemvrijheid en een geoptimaliseerd eigen gewicht. De midliftas kan zelfs in combinatie met een lichtgewicht achterasinstallatie worden geleverd. De maximale brandstofcapaciteit van de verschillende chassisvarianten is 1.045 liter.

Extra lage koppelschotel

Heijboer Transport nam twee identieke Volvo FH 460 X-Low trekkers in gebruik met volledige luchtvering en drie instelbare rijniveaus. Dankzij de midliftas is de maximale wettelijke last van het tandemstel 16 ton. In combinatie met de extra lage koppelschotel kan Heijboer het laadvermogen van haar megatrailers, zowel in volume als gewicht, optimaal uitnutten.

{quote}"Met de midliftas op een laag chassis hebben we 4,5 ton meer speling.” - Arnold-Jan Willemse. {/quote}

44 ton GCW

De Volvo FH-trekkers hebben dankzij de midliftas een GCW van 44 ton, in Groot-Brittannië het maximaal treingewicht voor 6-assige combinaties. “De crux zit voor ons niet zozeer in het totaalgewicht, maar in de individuele asdruk”, legt Arnold-Jan Willemse, directeur van " target="_blank">Heijboer Transport, uit. “We vervoeren veel deelladingen. Hoe meer volume er achter uit gaat, hoe hoger het gewicht op de koppelschotel. Met de midliftas op een laag chassis hebben we 4,5 ton meer speling.”

{quote}"Volvo Trucks is een betrouwbaar en veilig merk met een uitgebreid internationaal servicenetwerk." - Arnold-Jan Willemse.{/quote}

Internationaal servicenetwerk

De configuratie kwam tot stand op advies van Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Breda. Willemse is al jarenlang vaste klant en heeft ook het onderhoud van zijn wagenpark, bestaande uit 125 trekkende eenheden, volledig uitbesteed aan Bluekens. “Volvo Trucks is een betrouwbaar en veilig merk met een uitgebreid internationaal servicenetwerk. In combinatie met Bluekens geeft ons dat de zekerheid dat onze transporten altijd snel en efficiënt doorgang kunnen vinden, wat er ook gebeurt”, besluit Arnold-Jan Willemse. volvo-fh-x-low-midliftas-heijboer-transport-holland.jpg