Veilig werken als chauffeur

Veilig werken als chauffeur

Chauffeurs hebben te maken met verschillende omstandigheden gedurende de werkdag. De chauffeurs rijden vaak door drukke en bebouwde gebieden, wat zorgt voor de nodige uitdagingen. In de training ‘veilig werken als chauffeur’ ligt de nadruk op de omstandigheden waarmee chauffeurs te maken krijgen. Het trainingsmateriaal is ontwikkeld op basis van veiligheidsonderzoeken van Volvo Trucks.

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en telt voor zeven theorie-uren voor de Code 95. Per dag kunnen er groepen van acht of zestien chauffeurs worden getraind. Het praktijkgedeelte van de training omvat dagelijkse controle van de truck, opbouw, spiegelafstelling, in- en uitstappen en manoeuvreren. In het theoriegedeelte komen het veiligheidsbeleid en de statistieken aan bod. Ook wordt kennis over de verkeersveiligheid opgefrist en uitgebreid. Na het volgen van de training hebben chauffeurs meer kennis over veiligheid, een betere beheersing van Volvo-veiligheidssystemen, een optimaler gebruik van de truck en een betere manier van manoeuvreren.

Inhoud

  • Juist inschatten van risicovolle situaties
  • Vergroting van het veiligheidsbewustzijn
  • Toepassen van veiligheidstechnieken
  • Voorkomen van incidenten en ongevallen
  • Omgang met de (veiligheid)techniek van het specifieke voertuig

Training Boeken

Wilt u een training boeken? Neem dan contact op met Arjan Schrauwen, telefoon: 088 006 98 00 of stuur een e-mail naar arjanschrauwen@bluekens.nl voor meer informatie of het boeken van een training.

De inschrijving voor deze training zit op dit moment dicht. Wilt u deze training aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Training aanvragen

Terug naar Cursussen Code 95