E-mobiliteit

E-mobiliteit

Van volledig elektrisch tot hybride

De opmars van de hybride of elektrische auto is in Nederland niet te stuiten. Bluekens Truck en Bus heeft haar kennis op het gebied van E-mobiliteit gebundeld in een aparte werkplaats in Oosterhout.

Elektrische auto’s, bussen en bestelwagens zijn stil en hebben in het geval van een volledig elektrische aandrijving geen uitstoot. De Volvo FE Hybride reduceert de CO2-uitstoot met circa 30 procent. E-mobiliteit heeft gevolgen voor werkplaatsen, want elektrische voertuigen vergen speciale aandacht. Bluekens Truck en Bus is er volledig op voorbereid. Diverse grote bedrijven besteden het onderhoud van hun hybride of volledig elektrische voertuigen uit aan Bluekens Truck en Bus - zowel trucks, bussen als personenwagens.

Bedrijfszekerheid van groot belang

Elektrische voertuigen zijn uitgerust met een aandrijfsysteem dat werkt met hoog voltage. Een technicus moet dan ook bekend zijn met die techniek voordat hij daarmee aan het werk gaat. Het hoe en wat is vastgelegd in regelgeving: NEN3140 is ontwikkeld voor het werken aan elektrische installaties en is vooralsnog de norm voor het werken aan elektrische voertuigen. Veel technologie die gebruikt wordt in elektrische voertuigen, zoals regeneratief remmen, is al ontwikkeld voor hybride voertuigen. De aandrijving wordt verzorgd door een of meerdere elektromotoren. Deze motoren kunnen centraal geplaatst zijn, zoals de huidige verbrandingsmotor, of als naafmotor in het wiel. De grootste uitdagingen worden gevormd door de accutechniek, het opladen en de oplaadpunten. Met name de laadtijd en de actieradius zijn momenteel (oplosbare) knelpunten. Daarnaast is de bedrijfszekerheid een belangrijk aandachtspunt.

Elektrische Stadsbussen

Reeds vanaf het begin is Bluekens Truck en Bus betrokken bij de ontwikkeling van elektrische voertuigen. De eerste drie full electric stadsbussen van vervoermaatschappij Arriva werden officieel in gebruik genomen in ‘s-Hertogenbosch: een ontwikkeling die mede mogelijk werd gemaakt door Bluekens Truck en Bus.

Ik wil graag meer informatie

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ik wil een afspraak plannen

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

  • Oosterhout

    Souvereinstraat 4 4903 RH Oosterhout
    Postbus 7202, 4800 GE Breda
    088 006 98 80 0162 45 60 83

Terug naar diensten

Bluekens Truck en Bus is servicepartner van